Goed wonen draait om je individuele ruimte en om privacy, maar ook om de gemeenschap die je vormt met je buren en je buurt. Met meergeneratiewonen komt er een betere balans. Je hebt de privacy van je eigen woning, maar je deelt daarnaast een fantastische buitenruimte en een meergeneratie gebouw.
Door die gemeenschappelijke basis kom je elkaar vaak tegen. En wat zullen jullie genieten van de binnentuin, die elk jaar mooier zal worden! En van het collectieve meergeneratiegebouw, dat het kloppende hart van jullie woonplek zal worden.
Een buurthuis, maar dan voor de eenentwintigste eeuw. Zo zou je het meergeneratiegebouw kunnen omschrijven. Als eigenaren krijgen jullie een gezamenlijk gebouw van maar liefst drie verdiepingen. Een keuken wordt alvast geïnstalleerd, maar verder is het vrij om in te richten. Er zijn twee ruimtes. Dit is dé plek om talenten met elkaar te delen. De één geeft er een kookworkshop, de ander organiseert een spelletjesmiddag en weer een ander helpt bewoners met nieuwe techniek. Ook muzikale talenten binnen Mobius zullen elkaar hier weten te vinden. Kortom, het zal er snel gonzen van de activiteiten.
Voor dagelijks gebruik van het meergeneratiegebouw zouden jullie er flex- en huiswerkplekken kunnen maken en een koffielounge kunnen inrichten. De keuken nodigt uit om samen te eten, hapjes en drankjes te bereiden, met de opbrengst van de eigen moestuin en de fruitbomen. De eerste verdieping heeft een terras grenzend aan de binnentuin. Hier af en toe eten met je buren is bijna vanzelfsprekend.
In Mobius heb je geen stadstuin met een schutting, maar een privé terras aan de gemeenschappelijke binnentuin van ruim 3.000 vierkante meter. De landschapsarchitecten van bureau RRog kregen de opdracht om een weelderige, idyllische ruimte voor alle leeftijden te ontwerpen. Dit wordt een tuin waar iedereen elke dag heel erg enthousiast van wordt. Jonge kinderen kunnen veilig spelen, ouderen kunnen er wandelen en iedereen kan er relaxen, sporten en picknicken. In het midden is er de gezamenlijke moestuin met kas. Daarnaast worden er bomen en heesters geplant voor een bosachtig gedeelte. Hoogteverschillen maken de tuin extra mooi en leuk. Je kunt er mediteren op een heuvel, of daar als kind lekker vanaf rennen.
Het hele jaar gezond en supervers eten. Daarvoor zorgen de moestuin met kas en het voedselbos. Ook de moestuin is iets om samen de schouders onder te zetten. De kas wordt geplaatst. De rest is aan jullie als bewoners. Er is ruimte voor een grote opbrengst, waar iedereen van kan genieten. Van seizoensgroenten met de meest volle smaak en altijd dagverse kruiden. Dankzij de kas kan dit bijna het hele jaar door. In het bosachtige deel van de binnentuin staan straks ook fruitbomen. Daar plukken jullie straks de heerlijkste vruchten van.